
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 100 baz puanlık faiz indirimini takip eden haftada ticari kredilerde büyüme yüzde 7,5 ile 5 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.
Faiz indirimini takip eden hafta ticari kredilerde kıpırdanma dikkat çekti.
Kredi trendlerine bakıldığında bireysel kredilerdeki düşüş ivmesinin de devam ettiği görüldü.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre 1 Ekim haftasında 13 haftalık, yıllıklandırılmış ve kur etkisinden arındırılmış veri setine göre ticari kredilerde büyüme yüzde 7,5 oldu. Böylelikle ticari kredilerde son 5 ayın en hızlı büyümesi kaydedildi.
İlgili haftada ticari kredi büyümesi 2 puan arttı. Bu artış da Mart ayından bu yana en hızlı artış olarak dikkat çekti.
Bireysel kredilerde bir dönemdir görülen düşüş ivmesi 1 Ekim haftasında da etkisini gösterdi. Buna göre bireysel kredilerde büyüme yüzde 17 seviyesine geriledi.