SON DAKİKA 23:48

Sektörel

16 Mart 2026 15:38 493

SATSO 31. Meslek Komitesi’nden Araç İçi Multimedya Denetimlerinde Planlı ve Sektörel Yaklaşım Vurgusu

SATSO 31. Meslek Komitesi’nden Araç İçi Multimedya Denetimlerinde Planlı ve Sektörel Yaklaşım Vurgusu

SATSO 31. Meslek Komitesi’nden Multimedya Denetimleri Hakkında Açıklama

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren 31. Meslek Komitesi, son dönemde İçişleri Bakanlığı tarafından artırılan araç içi multimedya ve ses sistemi denetimleri üzerine bir değerlendirme yaptı. Komite, yeni düzenlemelerin sektördeki işletmeleri mağdur etmeden, kademeli ve planlı şekilde uygulanmasının önemine dikkat çekti.

Multimedya Düzenlemelerinde Sektör Görüşü ve Kademeli Geçiş

Komitenin ortak açıklamasında, özellikle otomobillere sonradan eklenen elektronik ekran ve multimedya sistemlerine yönelik planlanan düzenlemelerin, sektörde faaliyet gösteren birçok işletme için endişe oluşturduğuna işaret edildi. Trafik güvenliği ve toplum yararının ön planda tutulması gerektiği vurgulanırken, yeni uygulamaların sektör temsilcilerinin görüşleri alınarak, adım adım hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.

Sektörel Denge ve Uygulanabilirlik Çağrısı

SATSO 31. Meslek Komitesi, trafik güvenliğini öncelikli görürken, sektörde emeği olan esnaf ve meslek mensuplarının haklarının korunmasına da dikkat çekti. Komite, düzenlemelerin ticaret erbaplarını mağdur etmeyecek şekilde planlanmasının önemine vurgu yaptı.

Başkan Altuğ’dan Trafik Güvenliği ve Sektör Hakları Açıklaması

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ da konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, trafik güvenliği ile sektörel hakların birlikte gözetilmesi gerektiğini belirtti. Altuğ, “Bakanlığımızın trafik ve toplum güvenliği odaklı uygulamalarını destekliyoruz. Ancak sektörün haklarının da gözetilmesi sağduyulu bir yaklaşım olacaktır.” dedi.

Altuğ ayrıca, düzenlemelerin hızlıca devreye alınmasının, standartların belirlenmemesi durumunda hem sürücüler hem de sektörde yatırım yapmış işletmeler için mağduriyetlere yol açabileceğini ifade etti. Ürünlerin ülkeye girişi ve ithalatının kontrolü, satış süreçlerinin düzenlenmesi ve montaj uygulamalarına yönelik standartların oluşturulmasının, hem sürücülerin hem de sektörde faaliyet gösterenlerin yararına olacağını vurguladı.