Türkiye’de ekonominin lokomotif gücü olan KOBİ’lerin yalnızca %30’u faaliyetlerini sigorta ile güvence altına alıyor. KOBİ’lerin %70’lik gibi büyük bölümü faaliyetlerini sigortasız sürdürüyor.
150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta‘nın verilerine göre, Türkiye’de faaliyet gösteren işletmelerin %99’unu oluşturan KOBİ’lerin büyük çoğunluğu faaliyetlerini sigortasız ve güvence altına almadan sürdürüyor. Verilere göre KOBİ’lerin yalnızca %30’a yakın bölümü faaliyetlerini sigorta ile güvence altına alıyor. KOBİ’lerin faaliyetlerini sigortasız sürdürmelerinin başında mevcut finansal yapılarının zayıflığı, sigortalanmayı bir masraf kalemi olarak görmeleri ve sigorta ihtiyaçlarına yönelik farkındalıklarının düşük olması geliyor.
İstanbul, Ankara, İzmir ilk sırada
Mevcut verilerle ilgili açıklamalarda bulunan Generali Sigorta Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seydi Demir, Türkiye’de 3.5 milyona yakın KOBİ’nin faaliyet gösterdiğini ve İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Antalya’nın KOBİ’lerin sigortalanma yüzdeleri özelinde öne çıkan iller olduğunu, diğer illerde ise sigortalanma oranının daha düşük seyrettiğini ifade etti.
KOBİ sigortaları iş sürekliliğini garanti ediyor
KOBİ’lerin sigortalanmayı bir masraf kalemi değil bir ihtiyaç olarak görmeleri gerektiğini belirten Seydi Demir, sağladıkları %75’e yakın orandaki istihdamla ve ülke ekonomisindeki ağırlıklarıyla KOBİ’lerin; yangın, sel, dahili su, yer kayması, enkaz kaldırma, iş durması, 3. şahıs sorumluluk, işveren sorumluluk, mali sorumluluk gibi birçok teminattan yararlanabileceklerini ve işletmelerini güvence altına alabileceklerini hatırlattı. KOBİ sigortasının iş sürekliliğini garanti ettiğine ve bu durumun şirketler adına gerçek bir rekabet avantajı sağladığına da değinen Seydi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.