DOLAR 43,2789 % 0.22
EURO 50,2002 % -0.1
STERLIN 57,9103 % -0.02
FRANG 53,8965 % 0.28
ALTIN 6.375,38 % -0,30
BITCOIN 95.208,39 -0.414

FİSKOBİRLİK 12 Ağustos’ta Fındık Alımına Başlıyor

Yayınlanma Tarihi :
FİSKOBİRLİK 12 Ağustos’ta Fındık Alımına Başlıyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) tarafından yapılan açıklamada 12 Ağustos 2024 Pazartesi gününden itibaren yeni sezon fındık alımına başlanacağı açıklandı. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’da yaptığı açıklamada; “50 Kooperatifimizde tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da üreticilerimizin mahsullerini peşin, emanet ya da vadeli ödeme usulünde teslim alacağız. Üreticilerimize her yıl yaptığım çağrıyı yineliyorum. FİSKOBİRLİK’ten fiyat almadan fındığınızı satmayın.” şeklinde konuştu.

Yaklaşan yeni fındık hasat sezonu öncesinde FİSKOBİRLİK’ten beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamada yeni alım sezonu için gerekli hazırlıkların tamamlandığı, 12 Ağustos 2024 Pazartesi tarihinden itibaren, 10 ilde, 50 kooperatif ile birlikte fındık alım çalışmalarına başlanacağı belirtildi. 50 randıman esasına göre yapılacak alımlarda, serbest piyasada oluşan fiyatın üzerinde günlük fiyat açıklanacağı, buna ek olarak randıman farkının da üreticilere ödeneceği açıklandı.

Yeni sezon alımları ile ilgili bir açıklamada bulunan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar; “2024-2025 yılı fındık mubayaa sezonu için bütün ön hazırlıklarımızı tamamladık. Bütün kooperatiflerimiz ve personellerimiz alım çalışmaları için hazır. Faaliyet gösterdiğimiz tüm bölgelerde aktif olarak fındık alımı gerçekleştireceğiz. Bu doğrultuda üreticilerimizin aksaklık yaşamamaları için gerekli altyapı çalışmalarını gerçekleştirdik. Araç, personel vs. gibi eksikleri olan kooperatiflerimizin eksiklerini tamamladık.” açıklamalarında bulundu.

BAYRAKTAR: İSTER PEŞİN İSTER EMANET

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar alım yöntemi ve ödemeler hakkında da açıklamalarda bulundu. Üreticilerin ürününün harmandan alınma hizmetinin bu yılda devam edeceğinin altını çizen Başkan Bayraktar; “FİSKOBİRLİK’e ortak olan üreticilerin ürünlerimizin ürünlerini, %50 randıman hesabı usulüne göre hesaplayarak alacağız. Üzerine randıman farkını da yine üreticilerimize ödeyeceğiz. Fiyatımız her zaman olduğu gibi serbest piyasanın üzerinde olacak. Üreticilerimiz ister peşin ister emanet isterlerse de vade usulü ürünlerini teslim edebilecekler. Ürünlerini peşin teslim eden üreticilerimizin ürün bedelleri 24 saat içerisinde beyan ettikleri hesaplarına yatırılmış olacak.” dedi.

ÜRETİCİMİZİN FINDIĞINI HARMANINDAN ALACAĞIZ

Harmandan fındık alımının devam edeceğini dile getiren FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar; “Harmandan fındık alma hizmetimize bu yıl da devam ediyoruz. Üreticilerimizin kendi harmanlarında çuvalladıkları fındıklarını, herhangi bir hamaliye, nakliye vs. kesintisi olmadan gidip kapılarından alacağız. Bu doğrultuda üreticilerimize çağrım FİSKOBİRLİK’ten fiyat almadan ürünlerini satmasınlar. Son olarak belirtmek istiyorum. FİSKOBİRLİK üreticilerin göz bebeğidir. FİSKOBİRLİK ne kadar güçlü olursa üreticilerimizde o kadar güçlü olur. FİSKOBİRLİK ne kadar kalkınırsa fındık üreticileri de o kadar kalkınır. Ortak üreticilerimiz Kooperatiflerimizi, Birliğimizi sahiplendiği sürece FİSKOBİRLİK piyasada daha etkin bir konuma gelecektir. Bu sebeple bütün üreticilerimizi FİSKOBİRLİK’e ortak olmaya ve fındık teslim etmeye davet ediyorum.” açıklamasında bulundu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
    43,2723 43,2789 % 0.22
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
    50,1923 50,2002 % -0.1
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
    57,8933 57,9103 % -0.02
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    53,8682 53,8965 % 0.28
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    31,0931 31,1046 % 0.09
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    10.199,34 10.423,75 % -0,30
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    6.374,59 6.375,38 % -0,30
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM
    95.208,39 -0.414

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış