DOLAR 43,5053 % 0.03
EURO 51,5037 % 0.01
STERLIN 59,7209 % 0.04
FRANG 56,1431 % 0.03
ALTIN 6.917,58 % 0,12
BITCOIN 75.567,15 -4.159

12. Meslek Komitesi sorunlar ve çözüm önerilerini masaya yatırdı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kitap, Kırtasiye, Basım, Reklam, Medya ve Yayın Kuruluşları sektör temsilcisi 12. Meslek Komitesi, üyeleriyle sektör bazlı istişare toplantısında bir araya gelmeyi sürdürüyor. Komite tarafından alt sektörlerin her biri için ayrı ayrı istişare toplantıları gerçekleştirilen istişare…

Yayınlanma Tarihi :
12. Meslek Komitesi sorunlar ve çözüm önerilerini masaya yatırdı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kitap, Kırtasiye, Basım, Reklam, Medya ve Yayın Kuruluşları sektör temsilcisi 12. Meslek Komitesi, üyeleriyle sektör bazlı istişare toplantısında bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Komite tarafından alt sektörlerin her biri için ayrı ayrı istişare toplantıları gerçekleştirilen istişare toplantılarından, alt sektörlerin kendi içindeki değişen sorunları görüşülerek bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin de bu toplantılarla daha güçlü belirlenmesi amaçlanıyor.

Serdivan ilçesinde Komite Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan ve çok sayıda kırtasiye sektöründe faaliyet gösteren üye firma temsilcileri katıldı.

Sektörel istişarenin yoğun gerçekleştiği toplantıda komite üyeleri tüm konuk üyeleri ile ayrı ayrı ilgilenerek sektörü değerlendirdi, komite çalışmalarını ve hedeflerini tanıttı.

SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, “12. Meslek Komitemiz eğitimin paydaşı kırtasiyeden reklama ve matbaaya kadar çok geniş bir sektör yelpazesini temsil ediyor. Bugün de eğitim-öğretimde çok önemli bir yerde olan kırtasiye sektörü üyelerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Odamız, temsil ettiği 34 meslek grubu ve onun altındaki onlarca sektöre yönelik temsil gücüyle sorunların çözümü ve sektörlerin gelişimi için çalışıyor. SATSO’muz sizler için var ve şehrin en büyük ailesi konumunda. Komitemiz aracılığıyla ileteceğiniz her gündem hizmet olarak size dönecektir. Ve yine komitemiz öncülüğünde bu sektörel birliğin artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Toplantıya katılan konuk üyeleri komite adına selamlayan Komite Başkanı Ender Gürsoy, 12. Meslek Komitesinin bu toplantılarla sektörel dinamizmi artırarak aidiyet sağlamayı, akıl birliği ve dayanışmayı amaçladığını belirterek katılımları için tüm üyelere teşekkür etti.

Komite Mensubu SATSO Meclis Üyesi Murat Güler, 5. kez istişare toplantısı gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirterek sektördeki nitelikli-niteliksiz personel sıkıntısının gelecekte daha çok hissedileceğini ve bu sebeple Milli Eğitim Bakanlığı MESEM gibi programlardan faydalanmanın çok ciddi faydaları olacağına vurgu yaptı.

Sektörün geleceğe hazırlığı konusunda e-ticaretin önemli olduğunu, komitenin hem bu pazarlardaki komisyon oranları hem de nitelikli istihdama yönelik önemli kılavuz çalışmaları olduğuna dikkat çekip üyelerin komiteye her zaman ulaşabileceğinin altını çizdi.

Komite Mensubu SATSO Meclis Üyesi Oğuzhan Durak, Türkiye’deki ve dünyadaki kırtasiye-basılı kitap sektörüne yönelik istatistik paylaşarak değerlendirmede bulundu. Sektörde e-ticaret ile büyüme ivmesinin hızlı olduğuna vurgu yaparak çağı yakalayacak şekilde faaliyetleri yenilemenin önemine vurgu yaptı.

Toplantının devamında Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Koordinatörü Ali Pişkin tarafından MESEM uygulamalarına yönelik sunum gerçekleştirildi.

İstişare toplantısının son bölümünde ise katılımcı meslek grubu üyeleri, öneri-talep ve değerlendirmelerini kendilerine dağıtılan talep formu ve QR Kod ile online olarak iletti. Birçok sektör temsilcisi söz alarak hem temennilerini iletti, hem de uygulamadaki sorunları karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak tartıştı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
    43,4832 43,5053 % 0.03
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
    51,3843 51,5037 % 0.01
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
    59,5170 59,7209 % 0.04
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    56,0495 56,1431 % 0.03
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    31,8722 31,9047 % 0.01
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    11.066,41 11.310,25 % 0,12
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    6.916,51 6.917,58 % 0,12
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM
    75.567,15 -4.159

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış